Генерални информации

Добредојдовте во РЖ Институт

РЖ Институт е акционерско друштво чија примарна дејност е леење и обработка на технички и уметнички одлеаноци од обоени метали (алуминиумски, бронза, месинг итн). Останати дејности вклучуваат производство на огноотпорни материјали за челичната индустрија, црковни ѕвона и опрема, леење на канделабри, восочни и полиестерни скулптури, трговија, истражувања итн.

Генерални информации за компанијата се следните:

Целосно име: Рудници и Железарница “Институт” АД Скопје

Адреса на компанијата: 16- та Македонска бригада бр.18 ; 1000 Скопје, Р. Македонија

Единствен матичен број на субјектот (ЕМБС): 4551451

Година на прво основање: 21.03.1967 г.

Трансформација во акционерско друштво: 05.12.1997 г. (тргов.број 2305/97)

Вид на сопственост: 100% приватно

Извршен директор: Злате Коцевски, дипл. инж.

Жиро-сметка: 300-0000002553-40 Комерцијална Банка АД Скопје

Даночен број: МК 4030993137848

Tелефон: 02/ 3287-818

Факс: 02/ 3287-819

Контакт е-маил:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Број на вработени: 87


logorub