Одржување и реставрација

РЖ Институт прерасна меѓу најголемите и најпочитувани леарници за уметност на Балканот. Знаењето и вештините развиени преку процесите на правење скулптури ни овозможуваат да понудиме експертски реставрирачки услуги, вклучувајќи периодични чистења, восоцирање, фарбање, патинирање, структурни поправки и замена на компоненти.

Ние се стремиме да ја разбереме оригиналната намера на уметникот и разбираме дека најдобар начин е верно да се врати уметничкото дело во неговата оригинална кондиција. Ги нудиме овие услуги на општините, музеите, парковите, корпорациите и приватните колекционери.