Алуминиумски легури

Производство на алуминиумски легури под притисок и слободно леење во инготи

повеќе

Скулптури одлеани во РЖ Институт на изложба во Њујорк

На 23 март годинава во Gallery MC во Њујорк, САД, ќе се отвори заедничка изложба на скулпторите Дарко и Елена Дуковски и ...

повеќе

Денес пристигнаа трите големи ѕвона за новиот храм во Скопје

Од Инсбрук – Австрија до Скопје. Ден пред новата година, утрово пристигнаа најголемите три звона наменети за новиот храм “Св.Константин и Елена” во центарот на Скопје.

повеќе

Добредојдовте во РЖ Институт

РЖ Институт е акционерско друштво чија примарна дејност е леење и обработка на технички и уметнички одлеаноци од обоени метали (алуминиумски, бронза, месинг итн). Останати дејности вклучуваат производство на огноотпорни материјали за челичната индустрија, црковни ѕвона и опрема, леење на канделабри, восочни и полиестерни скулптури, трговија, истражувања итн.

РЖ “Институт” АД Скопје

Почетоците на РЖ Институт датираат уште во 1967 година, кога се формира и развива во рамките на некогашниот индустриски гигант “Рудници и Железарници- Скопје”. Најпрво била концепирана како една, пред сѐ, научно- истражувачкo одделение за потребите на “Рудници и Железарници – Скопје”, но и за фабриките и рудниците ширум цела Југославија.

Контакт информации

РЖ “Институт” АД Скопје
Ул.16 Македонска бригада бр.18
Поштенски фах: 454
Тел.број: 02/ 3287 – 818
Производство: 02/ 3287- 214
Факс: 02/ 3287- 819
E-mail: rz.institut@t-home.mk